Onze werkwijze voor MVO,
SROI & de participatiewet

KANS staat voor het verzilveren van kansen: voor organisaties die hun MVO doelen / sociale verplichtingen willen realiseren. Voor gemeenten/UWV die mensen duurzaam uit de uitkering willen helpen. En voor mensen die op zoek zijn naar een weg uit de uitkering, naar een betaalde baan.

Hoe werkt KANS aan SROI?

Als gemeente kan het lastig zijn om mensen aan een baan te helpen. Sommige mensen hebben een handicap of ontbreekt het aan specifieke kennis. Voor bedrijven kan het een uitdaging zijn om aan de SROI-verplichtingen te voldoen. Je zoekt een geschikte kandidaat en iemand opleiden is tijdrovend. Bij KANS bieden wij het volledige traject aan: werving en selectie, opleiden, certificeren en dienstverband. Daar heeft u als werkgever geen omkijken naar. Volledig gediplomeerd kan iemand aan de slag binnen de klantenservice. En zo voldoet uw bedrijf aan haar quote. Winst voor iedereen!

Investeert u al in social return on investment?

SROI biedt bedrijven de kans om te investeren in nieuwe medewerkers.
Denk buiten de standaard paden en geef mensen een nieuwe start.
KANS helpt u daar graag bij!

Veelgestelde vragen

Alles over MVO, SROI, onze werkwijze en samenwerken met KANS.

Wat is SROI precies?

SROI staat voor social return on investment. Bij Social Return On Investment gaat het erom dat een investering die een overheid doet, naast het ‘gewone’ rendement ook een concrete sociale winst (return) oplevert. Social Return draagt bij aan de werkgelegenheid doordat er arbeidsplaatsen, leerbanen en stageplaatsen beschikbaar komen. De regeling is bedoeld voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt, zoals werkzoekenden met een bijstands-, werkloosheids- of arbeidsongeschiktheidsuitkering en werkzoekenden met een arbeidshandicap. KANS vult SROI in voor organisaties!

Wat zijn MVO doelen dan?

MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Veel organisaties vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan hun omgeving, ze willen waarde toevoegen aan onze maatschappij. Dat kan bijvoorbeeld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven op een betaalde baan. KANS helpt daarbij!

Uit welke onderdelen bestaat het KANS traject?

1. Werving en selectie
Samen met de gemeente/UWV selecteren we de kandidaten voor het opleidingstraject.

2. Opleiden
De kandidaten volgen een opleiding tot medewerker Klantenservice. In deze opleiding van gemiddeld 3 maanden komen alle facetten van klantenservice in theorie en praktijk aan bod. Daarnaast besteden we veel aandacht aan teambuilding en de uitdaging voor elke kandidaat om weer aan het werk te gaan. Dat kan namelijk mentaal een grote stap zijn.

3. Certificeren
Kandidaten doen een theorie en praktijk examen voor het branchecertificaat van de Klantenservice Federatie (KSF). De klantenservice branche groeit; met het erkende branchecertificaat heeft de kandidaat alvast een streepje voor op de arbeidsmarkt.

4. Dienstverband
KANS neemt zoveel mogelijk geslaagde kandidaten in dienst. Zij gaan aan de slag bij KANS, waar we klantenservice werkzaamheden verrichten voor een breed scala aan mooie organisaties. De medewerkers werken op een van de Kans vestigingen of op de locatie van de opdrachtgever.

5. Duurzaam uit de uitkering!
Onze medewerkers kunnen zich verder ontwikkelen binnen KANS of maken op een gegeven moment de overstap naar een andere werkgever. KANS begeleidt de medewerkers in hun ontwikkeling binnen KANS en ondersteunt ook bij een eventuele overstap naar een volgende werkgever. Het doel is immers: duurzaam uit de uitkering!

Wat voor mensen werken er dan voor mij?

KANS krijgt kandidaten voorgesteld via diverse gemeenten. Deze kandidaten hebben misschien een fysieke handicap. Of ze zijn 52 en al een jaar uit de roulatie. KANS biedt hen een opleiding en dienstverband aan. Zo kunnen jouw medewerkers gediplomeerd aan de slag.

Bij welke bedrijven komen jullie medewerkers terecht?

KANS werkt samen met grote Nederlandse bedrijven. Denk aan T-Mobile, Dopper, Tempo Team en de Rijksoverheid. Hun klantenservice wordt zo gevuld met gekwalificeerde collega’s.

Ik zoek werk! Kan ik mezelf bij jullie aanmelden?

KANS werkt nu alleen met kandidaten via gemeenten en het UWV. Neem contact op met jouw gemeente om te zien wat er mogelijk is.

KANS! de perfecte MVO partner

Voor vragen of meer informatie kunt u ons bereiken
via contact@kans2work.nl

 
Facebook kansTwitter KansLinkedin kans